Promocija domaćeg

U Livnu otvoren prvi Sajam poljoprivrednih proizvoda

Gospodarstvo / Flash | 29. 07. 2016. u 12:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Livno Luka Čelan otvorio je danas Sajam poljoprivrednih proizvoda na Trgu kralja Tomislava u Livnu čiji je cilj očuvanje tradicionalne proizvodnje, promocija i prodaja domaćih proizvoda te opskrba potrošača proizvodima do kojih se teže dolazi.

Udruga poljoprivrednih proizvođača "Stolisnik" iz Livna organizirala je spomenuti Sajam u sklopu projekta "Razvoj i održivost OPG-ova u Hercegbosanskoj županiji", koji se implementira u sklopu projekta "Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u Hercegbosanskoj županiji" koji se financira iz sredstava UN Fonda za ljudsku sigurnost (UNTFHS), a kojeg implementiraju UN agencije: UNDP, UNICEF, UNHCR i IOM. Sajam će trajati tri dana, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Hercegbosanske županije.

Budući da na Sajmu nisu izlagali samo domaći livanjski proizvođači nego i proizvođači autohtonih proizvoda s područja cijele Bosne i Hercegovine namjera je promovirati kako domaće, tako i tradicionalne proizvode drugih bosanskohercegovačkih krajeva.

Sajmu je nazočio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Ivica Brešić, čije je ministarstvo supokrovitelj Sajma.

U sklopu Sajma u nedjelju, 31. srpnja u 11 sati na malinjaku Zorana Đikića u Livnu održat će se praktična edukacija radova koju će voditi dip. ing. agr. Adnan Maličević. Pokrovitelj ove edukacije je organizacija World Hope International iz Livna.

Kopirati
Drag cursor here to close