Zakon

U Kupresu zabranjen lov na riječne rakove

Lovostaj se utvrđuje na razdoblje od godinu dana, a nadzor na provođenju ovog rješenja vršit će općinska poljoprivredna inspekcija, Ribočuvarska služba športske udruge ribolovaca "Pastrva" i Lovočuvarska služba LD "Tetrijeb" Kupres.
Gospodarstvo / Flash | 11. 07. 2018. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju zaštite riječnog raka, Služba za gospodarstvo, financije i inspekcijske poslove Općine Kupres donijela je rješenje kojim se uvodi lovostaj na riječnog raka u cijeloj ribolovnoj zoni, odnosno na svim vodotocima na području općine Kupres u kojima obitava ta vrsta.

Lovostaj se utvrđuje na razdoblje od godinu dana, a nadzor na provođenju ovog rješenja vršit će općinska poljoprivredna inspekcija, Ribočuvarska služba športske udruge ribolovaca "Pastrva" i Lovočuvarska služba LD "Tetrijeb" Kupres.

 "Spoznajom da je uslijed višegodišnjeg nekontroliranog izlova riječnog raka u vodotocima na području općine Kupres došlo do ugroženosti i drastičnog smanjenja količina te vrste, a u cilju njegovog daljeg opstanka i produženja vrste doneseno je spomenuto rješenje", kazali su iz navedene općinske službe.

Kopirati
Drag cursor here to close