Ministar energetike RS-a

U Europskoj uniji ne razumiju realnost odnosa unutar BiH

Gospodarstvo / Flash | 25. 07. 2017. u 09:40 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Oblast energetike je u nadležnosti entiteta i Republika Srpska je do sada pokazala spremnost da svoje zakonodavstvo uskladi s obavezama koje proističu iz Ugovora o Energetskoj zajednici, što je kroz dosadašnje reforme energetskog sektora i primjenu energetskih paketa i urađeno'', rekao je u utorak entitetski ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić tijekom razgovara u Banja Luci s direktoricom Elektroprijenosne tvrtke Mađarske Kamillom Csomai.

Kazao je da RS od 2011. godine ima usvojenu Strategiju razvoja energetike do 2030. godine, priopćeno je entitetskog resornog ministarstva.

Đokić je dodao da je RS otvorena za sve vidove suradnje koju mađarska elektroprivreda može ponuditi, posebno u segmentu razmjene iskustava vezanih za otvaranje tržišta i korištenje fondova Europske unije namijenjenih za podršku tim aktivnostima.

Naglasio je da energetika predstavlja zanimljivo područje za regionalnu i međunarodnu suradnju.

On je, također, istaknuo da veliki broj predstavnika unutar tijela Europske unije, kako je navedeno u priopćenju, ne poznaju u dovoljnoj mjeri i ne razumiju realnost odnosa unutar BiH i uloge koju entiteti imaju, što otežava pristup financijskim izvorima koji su na raspolaganju zemljama u pretpristupnoj fazi.

Kopirati
Drag cursor here to close