"Toranj"

U Dubaiu se počeo graditi drugi najviši toranj na svijetu

Gospodarstvo / Flash | 12. 10. 2016. u 07:06 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dubai Šeik Mohammed bin Rashid bin Maktoum, vladar emirata Dubai, položio je u ponedjeljak kamen temeljac za neboder koji će dovršetkom 2020. biti najviši na svijetu.

"Prije nekoliko godina otvorili smo Burj Khalifa. Danas slavimo početak gradnje novog nebodera koji predstavlja sljedeću fazu u našoj želji da budemo lideri u rastu u različitim sektorima", dodao je šeik, a prenosi Bloomberg.

Neboder jednostavnog naziva "Toranj" bit će neznatno viši od Burj Khalife koji je visok 828 metara. Projektirao ga je španjolski arhitekt Santiago Calatrava, a bit će dio kompleksa od šest četvornih kilometara kojim će se urediti stara luka u Dubaiju.

Osim Burj Khalife, u Dubaiju je smješten jo jedan nekadašnji div, neboder Dubai One visok 711 metara.Njega je nadmašio 729 metara visok Suzhou Zhongnan Center u kineskom gradu Suzhou. Zanimljivo je da projekt "Tornja" kreće unatoč očekivanju najsporijeg ekonomskog rasta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 2010. godine zbog pada cijena nafte, piše portal Poslovni.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close