Ima li alternative?

Mirovno vijeće će raspravljati o štrajku liječnika u HNŽ-u

Riječ je o uobičajenoj proceduri mirnog rješavanja prije pokretanja generalnog štrajka kako bi se vidjelo ima li nekakve alternative štrajku
Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2018. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i predstavnici Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a održat će u četvrtak, 18. siječnja, u Mostaru, sjednicu Mirovnog vijeća kako bi pokušali pronaći alternativu generalnom štrajku kojega je Sindikat najavio za 23. siječnja.

''Riječ je o uobičajenoj proceduri mirnog rješavanja prije pokretanja generalnog štrajka kako bi se vidjelo ima li nekakve alternative štrajku. Mirovnom vijeću nazočit će po dva predstavnika poslodavca, Sindikata i resornog županijskog ministarstva'', izjavila je za Fenu predsjednica Sindikata Kristina Bevanda, dodavši kako se nada da će sjednica dati pozitivne rezultate.

Također je napomenula kako Sindikat očekuju da će u narednim danima od Vlade HNŽ-a dobiti informacije o mogućem datumu početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Podsjećamo, na Skupštini Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ-a, koja je održana 3. siječnja, odlučeno je da se pokrene procedura stupanja u generalni štrajk, ako županijska Vlada u narednih pet dana, računajući od 3. siječnja, ne objavi datum početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Od Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim kantonima. Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.


Kopirati
Drag cursor here to close