EURO-TOK Bulgaria

U Bugarskoj prezentirani kulinarski specijaliteti BiH

Gospodarstvo / Flash | 12. 10. 2015. u 11:25 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Republici Bugarskoj sudjelovalo je na manifestaciji ''Kultura regije – kuhinja jugoistočne Europe'', koja je 10. listopada 2015. godine održana u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske.

Prezentirajući kulinarske specijalitete našeg podneblja Veleposlanstvo BiH je na najbolji način predstavilo Bosnu i Hercegovinu.

Manifestacija je dio kulturnog programa bugarskog predsjedanja SEECP-om (Procesom za suradnju u jugoistočnoj Europi), s ciljem da se kulinarskom diplomacijom generiraju novi procesi interkulturalnog dijaloga. Manifestacija je imala naglasak na tradiciji i specifičnosti kulinarstva zemalja jugoistočne Europe. Svaka od zemalja članica SEECP-a je imala svoj štand, gdje su bili izloženi hrana i piće.

Događaj su otvorili direktorica Instituta za kulturu Lydmila Dimitrova i generalni direktor Direkcije za europska pitanja MVP Bugarske Andrej Tehov. Kao gosti su bili pozvani vladini dužnosnici i diplomatski zbor.

Manifestacija je održana u partnerstvu s ''EURO-TOK Bulgaria'', koja je članica ''EURO-TOK International'' (europska kulinarska asocijacija); službenim konzultantom Europske komisije i Europskog parlamenta u području hrane; općinom Sofija i PGT "Aleko Konstantinov".

Kopirati
Drag cursor here to close