Avion

Studenti iz Ruske Federacije napokon stigli kući u BiH

Bh. državljani koji su avionom iz Moskve sletjeli na banjalučki aerodrom nastavili su dalje putovanje do svojih mjesta boravka, navedeno je u priopćenju iz MVP-a.
Gospodarstvo / Flash | 26. 05. 2020. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Moskvi pružili su pomoć i asistenciju u organizaciji repatrijacijskog leta kojim su se iz Ruske Federacije u Bosnu i Hercegovinu vratile 72 osobe, uglavnom bosanskohercegovački studenti u Ruskoj Federaciji i članovi njihovih obitelji, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. državljani koji su avionom iz Moskve sletjeli na banjalučki aerodrom nastavili su dalje putovanje do svojih mjesta boravka, navedeno je u priopćenju iz MVP-a.

Na molbu Veleposlanstva Ruske Federacije u Sarajevu upućenu Ministarstvu vanjskih poslova BiH, istim letom ranije u utorak organiziran je i povratak iz Bosne i Hercegovine u Rusku Federaciju jednog broja državljana Ruske Federacije.

Repatrijacijski let na relaciji Banjaluka - Moskva i u povratku Moskva - Banjaluka - Beograd organiziran je od strane Vlade Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close