Prognoza vremena

U BiH jutros oblačno, u Bosni po kotlinama s maglom

U BiH danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša će se postepeno premještati s istoka prema zapadu zemlje. Padaline većinom će biti u drugoj poloviici dana.
Gospodarstvo / Flash | 03. 06. 2019. u 09:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama ima dosta magle, a u Hercegovini je mala do umjerena naoblaka. 

Temperature zraka u 8.sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan-sedlo 11, Bugojno 12, Livno, Sarajevo i Sokolac 13, Bihać, Drvar, Jajce, Trebinje i Tuzla 14, Sanski Most i Stolac 15, Doboj, Prijedor, Srebrenica i Zvornik 16, Banja Luka i Grude 17, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Mostar i Neum 18. 

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je iznad normale za mjesec lipanj i ne mijenja se. 

U BiH danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša će se postepeno premještati s istoka prema zapadu zemlje. Padaline većinom će biti u drugoj poloviici dana. Najviše kiše se očekuje na istoku Bosne, a najmanje na području Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24 stupnjeva. 

U Sarajevu danas će biti oblačno. Sredinom dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura oko 18 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close