Povijesni objekti

U Beču se više neće rušiti stare zgrade

Ovom odlukom povijesni vrijedni objekti neće se moći rušiti bez prethodne provjere čak i ako se ne nalaze u zaštićenoj zoni grada
Gospodarstvo / Flash | 09. 07. 2018. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Beč je krajem lipnja usvojio zakon po kojem građevine podignute prije 1945. godine mogu biti rušene jedino ukoliko njihovo postojanje ugrožava javni interes.

Tom regulativom moći će se zaustaviti i započeta rušenja kao i tzv. "namjerno uništavanje i propadanje" zgrada kako bi one iz tehničkih razloga bile dovedene do faze rušenja. Regulativa se odnosi na zgrade koje se nalaze i van zaštićene zone grada.

'' Više neće biti rušenja kao što je početkom veljače 2018. godine bio slučaj sa restoranom "Otakringer Landhaus". Ovom odlukom povijesni vrijedni objekti neće se moći rušiti bez prethodne provjere čak i ako se ne nalaze u zaštićenoj zoni grada'', rekla je urbanistica i zamjenica gradonačelnika Beča Maria Vassilakou.

Članica gradske vlade za stanovanje, obnovu grada i ženska pitanja Kathrin Gaál smatra da Beč mora ostati Beč, moderna metropola koja se razvija i koja mora da sačuva svoja lijepa i povijesna zdanja.

''Do sada nam je to polazilo za rukom i ne postoji nijedan europski grad koji je sačuvao toliki broj objekata iz perioda tzv. brzog razvoja grada (od 1873. do 1914. godine) i financirao njihovu obnovu'', izjavila je ona, priopćeno je iz Eurocomm-pr.

Kopirati
Drag cursor here to close