Erdogan

Turska ekonomija na meti 'gnusnog napada'

''Suočili smo se s gnusnim napadom, koji cilja tursku ekonomiju, nakon serije negativnih izjava iz SAD-a o našoj zemlji, koje su iskorištene kao izgovor'', rekao je Erdogan u obraćanju dužnosnicima svoje AK partije u Ankari, prenosi Reuters.
Gospodarstvo / Flash | 14. 09. 2018. u 14:04 Fena
Kopirati

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u petak je kazao da se ekonomija njegove zemlje nalazi na meti "gnusnih napada" nakon niza izjava iz Sjedinjenih Američkih Država. 

''Suočili smo se s gnusnim napadom, koji cilja tursku ekonomiju, nakon serije negativnih izjava iz SAD-a o našoj zemlji, koje su iskorištene kao izgovor'', rekao je Erdogan u obraćanju dužnosnicima svoje AK partije u Ankari, prenosi Reuters. 

Govoreći od odluci centralne banke da poveća referentnu kamatnu stopu za 6,25 procentnih poena na 24 posto, istaknuo je da će Turska "vidjeti rezultat nezavisnosti centralne banke" i da, kada je riječ o kamatama, njegovo strpljenje ima granice. 

Poručio je da privatni sektor ne smije ''dići ruke" od proizvodnje i investicija ali i pozvao građane da svoje devizne štedne uloge konvertuju u lire i da vjeruju u nacionalnu valutu.


Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.