Pomoć

Turska besplatno pomaže BiH u oblasti civilnog zrakoplovstva

Gospodarstvo / Flash | 10. 02. 2017. u 14:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sastao se jučer s predsjednikom Privremenog vijeća EUROCONTROL-a i generalnim direktorom Uprave za civilno zrakoplovstvo Turske Haydarom Yalcinom koji ga je upoznao o potrebi suradnje država koje nisu članice EU u tijelima kao što su ICAO, EUROCONTROL i druge.

Pojasnio je da je to bitno ne samo zbog značaja razvoja civilnog zrakoplovstva nego i zbog pozicioniranja država u međunarodnim okvirima.

Također, Yalcin je upoznao ministra o aktivnostima i značaju Bosne i Hercegovine u EUROCONTROL-u, kao i o ulozi EUROCONTROL-a u sustavu civilnog zrakoplovstva. U tom kontekstu, iskazao je namjeru da turska tijela civilnog zrakoplovstva u narednom periodu budu potpuno besplatno stavljena na raspolaganje tijelima civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine u pogledu održavanja raznih vrsta treninga u oblasti civilnog zrakoplovstva koje je odobrio ICAO, što ih dodatno čini relevantnim.

Jusko je zahvalio Yalcinu na posjeti, obećanoj pomoći sustavu civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine, kao i iskazanoj namjeri za provođenje treninga za bh. osoblje.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH u narednom razdoblju će, uz ostale nadležne institucije, pokrenuti aktivnosti na realizaciji ponuđenog treninga bh. osoblja u oblasti civilnog zrakoplovtsva, priopćeno je iz te institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close