Na osam kuna

Turizam u Hrvatskoj: Od sljedeće godine povećane boravišne pristojbe

Gospodarstvo / Flash | 11. 07. 2017. u 08:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo turizma Hrvatske pripremilo je novi prijedlog uredbe o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za sljedeću godinu, prema kome se najviši iznos te pristojbe po osobi i noćenju u glavnoj sezoni povećava sa sedam kuna (0,94 eura) na osam kuna (1,08 eura).

Iz Vlade Hrvatske poručuju da se pri povećanju vodilo računa da visina ove pristojbe bude konkurentna u odnosu na okruženje, kao i da je ta pristojba i s novim povećanjima i dalje najniža u odnosu konkurentske zemlje.

"Iznosi boravišne pristojbe u hrvatskom turizmu nisu se mijenjali od 1999. godine", naveli su iz resornog hrvatskog ministarstva i dodali da je bilo prijedloga da najviši iznos ove takse u glavnoj sezoni bude 10 kuna 1,35 (eura), piše Srna.

Iz Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog udruženja poslodavaca i Kamping udruženja Hrvatske izrazili su protivljenje povećanju boravišne pristojbe bez prethodno provedenih analiza.

U Italiji se raspon boravišne pristojbe kreće od dva do sedam evra, u Španjolskoj od 0,45 do 2,25 eura, a u Austriji od 0,15 do 2,18 eura, prenose hrvatski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close