Investicije

Turci ulažu u stočarstvo i uzgoj ukrasnog bilja u BiH

Gospodarstvo / Flash | 27. 04. 2016. u 16:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mogućnosti realizacije projekata stočarstva i uzgoja ukrasnog bilja u Bosni i Hercegovini bila je tema razgovora gospodarskog izaslanstva iz Izmira na čelu s počasnim generalnim konzulom BiH u Turskoj Ahmetom Kemalom Bayaskom i rukovodstva Agencije za unapređenje stranih ulaganja u BiH (FIPA), javlja agencija Anadolija.

Riječ je o gospodarstvenici koji uspješno posluju u Turskoj, ali i na tržištima Ruske Federacije.
Zamjenik direktora FIPA-e Blaženka Mišković zahvalila se turskim gospodarstvenicima na posjeti te ukratko prezentirala osnovne informacije o radu Agencije, ističući da Bosna i Hercegovina očekuje veći priliv investicija iz Turske, s obzirom na dobre postojeće političke, kulturne i druge odnose između dviju zemalja.

Gospodarstvenici su informirani o pravnom okviru koji se tiče stranih investitora u BiH, načinu na koji mogu osnovati tvrtku ili poslovnicu, uvjetima za investiranje, određenim reformama koje su doprinijele olakšanju pokretanja gospodarske aktivnosti, povlasticama i poticajima u FBiH i RS-u.

Dane su informacije o lokacijama koje su povoljne za bavljenje navedenim djelatnostima.

FIPA će biti u stalnom kontaktu s navedenim gospodarstvenicima i pružiti im svu potrebnu pomoć kako bi došlo do realizacije investicije.

Počasni konzul Baysak je informirao rukovodstvo FIPA-e kako svakodnevno ima kontakte s turskim privrednicima koji su zainteresirani da posjete Bosnu i Hercegovinu kako bi se susreli s predstavnicima institucija s kojima bi razgovarali o mogućnostima ulaganja, o čemu svjedoči i ova današnja posjeta, kao i ranije posjete koje je organizirao.

Kopirati
Drag cursor here to close