Sve dobro, kratko traje...

Tuga za svako mostarsko dijete

U Mostaru ništa ne može dugo potrajati....
Gospodarstvo / Flash | 31. 01. 2019. u 08:48 A.Z. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvorište mostarskog naselja Experiment u jako kratkom vremenu opet je postalo tužno i neugledno.

Igralište je izgrađeno na jesen 2016. godine, a stanari su se svim silama trudili igralište održavati čistim i urednim, no igračke već skoro godinu dana 'zjape' razvaljene.

''Skoro godinu dana je prošlo od kada su iz Gradske uprave dolazili kako bi provjerili stanje, te su nam rekli kako će se igračke uskoro popraviti. Od tada smo nadležne kontaktirali više puta, no svaki put nam kažu 'mislili smo da su to već uradili''', rekao nam je stanovnik ovog naselja.

Kaže da su građani već više puta o svom vlastitom trošku popravljali razvaljene igračke.

''Solidno vrijeme igračke za djecu su bile čitave. Ovo su igračke za malenu djecu, ali dođu starija djeca iz srednje škole, koja se tu ljuljaju, klackaju... mi smo ih upozoravali, a oni se opet vrate. I sve naravno završi razvaljeno'', kaže nam ovaj stanar.

Stanari su više puta zvali JP Komunalno, koje je bilo izviđač radova no uvijek se loptica prebacuje.

 



''Mi ovo igralište čistimo i održavamo, mijenjamo vreće za smeće... Već odavno nismo vidjeli ni Komunalno ni Parkove. Razmišljali smo opet sve popraviti o svom trošku, ali stvarno nema smisla. Mora se osmisliti neki način da se barem ovo napravljeno i sređeno održava i popravlja'', poručio je stanovnik ovog naselja.

Mostar nažalost ima jako malo zelenih površina i uređenih parkova gdje se djeca mogu igrati, a i ovo malo što se obnovi, većinom se razvali i neodržava.

''Ovo je tuga za svako mostarsko dijete. Ne znam je li do građana ili do komunalnih službi, ili do svih navedenih, ali ovo je žalosno u svakom pogledu. Ovakav izgled grada je samo jedan od razloga zašto svi odlaze'', kaže nam razočarana majka, koju smo zatekli u šetnji s djetetom.

Kopirati
Drag cursor here to close