promet i komunikacije

Traži se pregled stanja na BHRT-u, detalji oko Koridora, Pelješkog mosta…

Gospodarstvo / Flash | 20. 03. 2017. u 14:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojilo je Izvještaj o radu i financijski izvještaj Agencije za poštanski promet BiH za 2016. godinu.

Razmatrani su programski planovi BHT 1, BH Radija 1, Multimedije i Muzičke produkcije BHRT-a za 2017. godinu i Financijski plan BHRT-a za 2017. godinu.

Kako bi se Povjerenstvo očitovalo o navedenim materijalima, zaključeno je da mu je potrebno dostaviti Izvještaj o radu BHRT-a za 2016. godinu, kao i da novi saziv Upravnog odbora BHRT-a dostavi informaciju koja će sadržavati pregled stanja na BHRT-u i plan mjera za rješavanje uočenih nedostataka u radu BHRT-a.

U vezi s informacijom Ministarstva komunikacija i prometa BiH o izgradnji Pelješkog mosta, mosta na Savi kod Svilaja i Akcijskog plana izgradnje autoceste na koridoru Vc, zaključeno je da će Povjerenstvo konačan stav o ovim pitanjima donijeti na sljedećoj sjednici, kojoj trebaju prisustvovati ministar ili njegovi suradnici s ciljem određenih pojašnjenja o realizaciji navedenih projekata.

Razmatrani su informacija Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH o nemogućnosti uknjižbe sredstava kredita EBRD-a u okviru Strategije BHATM i dopis Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH – odgovor na netočne opservacije Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH, dostavljene institucijama i javnosti BiH.

Zaključeno je da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH u roku od 30 dana dostavi cjelokupnu informacija o navedenom materijalu, nakon čega će Povjerenstvo donijeti konačan stav.

Povjerenstvo je razmatralo informaciju Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH u vezi s uvođenjem slobodnog planiranja ruta (Free Route Airspace – FRA) u području letnih informacija – FIR Sarajevo. Donesen je zaključak da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, u roku od 15 dana, dostavi cjelokupnu informaciju u vezi s ovim pitanjem, nakon čega će svoj konačan stav donijeti i Povjerenstvo.

Razmatran je dopis društva "Babić – Bisstours d.o.o. Zenica“, kojim je traženo da se pokrenu konkretne aktivnosti s ciljem poduzimanja odgovarajućih mjera kako bi se od nelojalne konkurencije niskotarifnih avio-kompanija zaštitio cestovni prijevoz koji prevozi putnike u međunarodnom prometu.

Zaključeno je da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, u roku od 30 dana, dostavi cjelokupnu informaciju u vezi s ovim pitanjem kako bi se Povjerenstvo o njemu očitovala, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close