Vlada

Traži se pravnik za naftu i plin u Federaciji

Gospodarstvo / Flash | 29. 05. 2017. u 12:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je danas Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, kao ugovornom organu, dala suglasnost za pokretanje postupka javne nabavke usluga putem otvorenog postupka za izbor pravne osobe kao stručnog konzultanta u izradi tenderske dokumentacije za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na teritoriju Federacije BiH.

Postupak će, objavila je Vlada Federacije nakon sjednice u Sarajevu, obaviti Povjerenstvo za pripremu dokumentacije koje će biti imenovano rješenjem Federalnog ministarstva.
Stručni konzultant treba posjedovati iskustvo u međunarodnim pregovorima i izradi ugovora o istraživanju i eksploataciji nafte i plina.

Procijenjena vrijednost usluga stručnog konsultanta je do 1.500.000 KM, s PDV-om, a bit će isplaćena sukladno Zakonu o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH.

Popis kvalificiranih ponuđača utvrditi će Povjerenstvo, pri čemu cijena čini 30 posto, a tehnički kriteriji 70 posto.

Konačnu odluku o odabiru stručnog konsultanta, na prijedlog Povjerenstva, donijet će Vlada FBiH.
Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o davanju suglasnosti za pokretanje postupka javne nabavke usluga, putem otvorenog postupka za izbor stručnog konzultanta u postupku dodjele ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina i tendersku dokumentaciju iz 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close