Pet članova

Traže se članovi Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a

Gospodarstvo / Flash | 07. 11. 2016. u 11:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada HNŽ-a je objavila Javni oglas za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo HNŽ .

Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo HNŽ ima pet članova i čine ga predstavnici: osnivača tri člana, od kojih jedan mora biti u ime ministarstva zdravstva HNŽ, stručnih djelatnika zdravstvene ustanove - dva člana, od kojih jedan mora biti iz reda zdravstvenih djelatnika.

Djelokrug rada Upravnog vijeća u smislu članka 65. Zakona o zdravstvenoj zaštiti je: donošenje Statuta zdravstvene ustanove, imenovanje i razrješavanje ravnatelja odnosno v.d. ravnatelja zdravstvene ustanove, utvrđivanje planova rada i razvitka zdravstvene ustanove, utvrđivanje godišnjeg programa rada, donošenje financijskog plana i usvajanje godišnjeg obračuna, donošenje općih akata o unutarnjem uređenju i sistematizaciji poslova i druge opće akte, sukladno zakonu i statutu zdravstvene ustanove, odlučivanje o svim pitanjima obavljanja djelatnosti radi koje je ustanova utemeljena, ako zakonom nije drugačije određeno da o određenim pitanjima odlučuje drugi organ ustanove, usmjeravanje, kontroliranje i ocjenjivanje rada ravnatelja, odlučivanje o korištenju sredstava preko iznosa utvrđenog u statutu, odgovaranje osnivaču za rezultate rada zdravstvene ustanove, odlučivanje o prigovoru uposlenika na rješenje kojim je drugo tijelo, određeno statutom zdravstvene ustanove, odlučilo o pravu, obvezi i odgovornosti uposlenika iz radnog odnosa, podnošenje osnivaču najmanje jedanput godišnje izvješća o poslovanju zdravstvene ustanove, obavljanje i drugih poslova sukladno zakonu i statutu zdravstvene ustanove.

Kako bi postali članovi Upravnog odbora zainteresirani trebaju imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima svog stručnog naziva, stručno znanje iz djelatnosti zdravstvene ustanove, te da je upućen u sadržaj i način njezinog rada, sposobnost upravljanja financijskim sredstvima i ljudskim resursima, kao i sklonost timskom radu.

Kandidati ne smiju biti ravnatelji zdravstvene ustanove, te ne smiju imati privatni – financijski interes u zdravstvenoj ustanovi u čije se upravno vijeće kandidira. Također, zainteresirani kandidat ne smije biti član više od jednog upravnog, odnosno nadzornog vijeća ustanove, zavoda odnosno javnog poduzeća.

Izbor i imenovanje članova Upravnog vijeća vrši se na razdoblje od 4 godine s mogućnošću ponovnog imenovanja.

Oglas ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana posljednjeg objavljivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close