E, svašta

Tko je Gradu Mostaru ukrao dva stana?!

Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara, je za Avaz ustvrdila da su o svemu obavijestili policiju…
Gospodarstvo / Flash | 04. 04. 2019. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča o uzurpaciji stanova u Šantićevoj ulici u Mostaru koji su u vlasništvu Grada Mostara podigla je veliku prašinu u javnosti, a u cijeli slučaj se, kako nam je potvrđeno Dnevnom avazu, uključilo i Tužiteljstvo HNŽ-a.

Kako je objavio Avaz, iz Tužiteljstva su uredu gradonačelnika, Pravobraniteljstvu Grada Mostara te Ministarstvu prostornog uređenja HNŽ-a upućeni nalozi kojima je zatraženo da se obavi inspekcijski nadzor, da se Grad izjasni je li za te stanove dao dozvole i ako jeste da odgovori kome i na osnovu čega.

Također, naloženo im je da zaštite svoju imovinu od nezakonitih uzurpacija te da ih o svim poduzetim radnjama i mjerama obavijeste. Naime, koncem prošlog tjedna je Gradskoj upravi Mostar prijavljeno da su dvije osobe nasilno ušle u dva stana koja su još od obnove stambenih jedinica okončane u ljeto 2009. godine ostala u ''roh-bau'' izvedbi. Nakon prijave, nadležne gradske službe su izvršili nadzor te je konstatirano da se jedan stan ne može otvoriti, dok je drugi useljen.

S druge strane, Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara, je za Avaz ustvrdila da su o svemu obavijestili policiju, ali i da će Grad učiniti sve da zaštiti svoju imovinu.

''Nadležne službe će izvršiti sve neophodne radnje i svi stanovi će biti zapečaćeni. Također, u tijeku je postupak njihove uknjižbe u gruntovnicu. U konačnici, Gradsko vijeće će, kada ga Mostar dobije, odlučiti o namjeni tih stanova'', kazala je Komadina.

Avaz piše kako zbog činjenice da su dva stana nasilno uzeta negoduju brojni raseljeni Mostarci koji više od dva desetljeća čekaju svoj krov nad glavom.

''U javnosti se ne prestaju pitati zbog čega se uzurpatori tuđe odnosno gradske imovine ne izbace te su mnogi mišljenja, kako se priča, da je nasilnicima dat znak s visokog mjesta'', piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close