Veleposlanik Minasi

Talijanske firme u BiH zapošljavaju oko 10.000 ljudi

Gospodarstvo / Flash | 07. 07. 2017. u 08:08 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslovni forum ''Italija i Bosna i Hercegovina – gradimo zajedno'', u organizaciji Veleposlanstva Republike Italije u BiH, počeo je u petak ujutro u Banjy Luci.

Talijaniski veleposlanik u BiH Nicola Minasi je rekao da tvrtke iz njegove zemlje u BiH zapošljavaju oko 10.000 ljudi.

''Naše tvrtke su nazočne u različitim oblastima. Tu su banke, građevinari, drvna industrija i proizvođači elektromaterijala'', istaknuo je Minasi.

Na današnjem forumu sudjeluje, kazao je, 20 velikih talijanskih tvrtki iz oblasti građevinarstva koje mogu inervenirati na prometnoj infrastrukturi.

Dodao je da će uskoro u Trstu biti održan summit na visokoj razini, na kojem će EU ponuditi nove fondove koje će moći koristiti BiH.

U radu foruma sudjeluje i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je u svom obraćanju sudionicima foruma rekao da taj Grad nudi poslovne zone u kojima investitori mogu razvijati svoje industrijske ili proizvodne kapacitete.

Talijanski investitori su nazočni i u Kotor-Varoši i Mrkonjić-Gradu.

U radu foruma sudjeluju i predstavnici Vlade Republike Srpske, kao i predstavnici poduzeća ''Putevi RS'', ''Autoputevi RS'' i ''Željeznica RS'', koji će predstaviti infrstrukturne projekte u RS-u.

Kopirati
Drag cursor here to close