Ulaganja Italije

Talijani uložili 354 milijuna KM u BiH, najviše ih zanima proizvodnja obuće

Gospodarstvo / Flash | 09. 03. 2017. u 12:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić informirao je novoimenovanog veleposlanika BiH u Italiji Josipa Gelu o ulaganjima Italije u BiH, suradnji sa talijanskim investitorima koji su već prisutni na tržištu BiH, kao i aktivnostima FIPA-e na privlačenju stranih investitora.

U tom kontekstu, istaknuta je i predstojeća Outreach kampanja u Italiji, predviđena za travanj 2017, a koja podrazumijeva obavljanje izravnih posjeta talijanskim tvrtkama kojima će se ponuditi mogućnosti za ulaganje u poljoprivrednu i prehrambenu industriju BiH.

Veleposlanik Gelo je upoznat o činjenici da se Italija nalazi na 11. mjestu kada je u pitanju priliv stranih ulaganja, sa uložena 354 milijuna KM, te da su najznačajnije talijanske investicije realizirane u metalskom te tekstilnom sektoru, sa fokusom na proizvodnju obuće.

Također je informiran o prednostima poslovanja u BiH u odnosu na europske zemlje pri čemu je naglašena stopa poreza na dobit od 10 posto, konkurentne cijene električne energije, raspoloživost proizvodnih objekata po povoljnim cijenama, kao i raspoloživost radne snage,a što je važno isticati u kontaktima sa investitorima.

Naglašena je i potreba jačanja ekonomske diplomacije sa ciljem privlačenja stranih investicija i povećanja izvoza iz BiH, te činjenica da se na tom planu vrši obuka ekonomskih savjetnika koji će biti upućeni u DKP mrežu radi poboljšanja rada u navedenim oblastima.

Milinić je zaželio veleposlaniku uspješnu misiju, uz želju da ostvari što više kontakata sa potencijalnim investitorima u Italiji, a koje će uputiti na FIPA-u radi realizacije investicija, priopćeno je iz FIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close