Javni poziv

Svi bi nove radnike: Velika navala srušila poticaje za zapošljavanje

Gospodarstvo / Flash | 02. 03. 2017. u 14:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obavještavamo poslodavce i nezaposlene osobe da se apliciranje za sudjelovanje u Programu privremeno ograničava zbog velikog broja podnesenih elektronskih prijava i ograničenog iznosa raspoloživih financijskih sredstava. Apliciranje je trenutno moguće samo za poslodavce iz Posavskog, Bosansko-podrinjskog i Kantona 10 (Livno). Nakon što se izvrši obrada pristiglih prijava i utvrdi postojanje eventualne mogućnosti za dalje prijavljivanje, Javni poziv će se nastaviti'', objavio je Federalni zavod za zapošljavanje.

Naime, danas je Zavod objavio Javni poziv  za sudjelovanje u realizaciji Programa sufinanciranja zapošljavanja 2017- Prvo radno iskustvo 2017  kojim je za prvo radno iskustvo predviđeno 18 milijuna KM s ciljem zapošljavanja najmanje šest tisuća osoba sa Zavoda za zapošljavanje.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja najmanje 6.000 osoba s evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH s posebnom socijalnom i rodnom osjetljivošću, a radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada, sprječavanja dugotrajne nezaposlenosti, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti, te stvaranja uvjeta za jačanje konkurentnosti mladih osoba bez radnog iskustva kroz osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva.

Korisnici Programa su poslodavci registrirani u Federaciji BiH koji redovno izmiruju obveze po osnovu poreza i doprinosa, te oni koji imaju potpisan sporazum s Poreznom upravom Federacije BiH o izmirenju duga po osnovu doprinosa, kao i oni na koje se odnosi Zakon o financijskoj konsolidaciji.

Poslodavcu se po ovom programu može odobriti sufinanciranje najviše 30 osoba s evidencije nezaposlenih po kantonu.

Inače, ovakvi poticaji zapošljavanju ranije su se vezali uz brojne nepravilnosti, pa su samo odabrani mogli aplicirati kako bi došlo do radnika koje dijelom plaća država.

Kopirati
Drag cursor here to close