Biznis centar

Sudjelujte na Sajmu privrede u Tešnju

Gospodarstvo / Flash | 30. 04. 2016. u 09:06 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sajam će biti održan od 19. do 22. vibnja na lokaciji Kraševo b.b. kod Carinskog terminala Tešanj i predstavlja jedan od najznačajnijih gospodarskih događaja u BiH i jedinstvenu priliku za kvalitetan nastup i prezentaciju kompanija.

Poznato je da je Tešanj mjesto gdje se grade uspješne poslovne priče. O privrednom razvoju ove općine govore i različita područja privrednih aktivnosti - autoindustrija, metaloprerada, tekstil i koža, prehrana, prerada drveta, kemija, eksploatacija mineralnih voda.

Predsjednik Udruženja privrednika ''Biznis centar'' Jelah-Tešanj Senad Brka kazao je za Fenu da pripreme za održavanje sajma teku planiranom dinamikom, da su ove godine predvidjeli veći izložbeni prostor u odnosu na godinu ranije, te da očekuju oko stotinu izlagača iz BiH i inozemstva.

U okviru sajamskih sadržaja, kako je dodao, predviđena su brojna predavanja i okrugli stolovi posvećeni ekonomiji i gospodarskim temama. Među ostalim, bit će govora o procesu europskih integracija, razvoju autoindustrije, poljoprivrede i otkupu malina, kao i kreditnim linijama za gospodarstvenike.

Sajam privrede Tešanj pruža mogućnost za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i inozemnih kompanija, promociju investicija i dalje jačanje poslovnih veza između gospodarstvenika.

Privredna komora Federacije BiH je pozvala sve gospodarske subjekte u BiH da sudjeluju na Sajmu privrede Tešanj 2016.

Kopirati
Drag cursor here to close