Aluminij

Studenti učili o ekologiji od hercegovačkog diva

Gospodarstvo / Ekologija | 05. 05. 2016. u 09:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tridesetak studenata pri Agronomskomu i prehrambeno-tehnološkomu fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u sklopu terenske nastave iz kolegija Industrijska ekologija, upoznato je danas s primjenom teorije u praksi, priopćeno je.

Organiziran im je, naime, stručni posjet Aluminiju d.d. Mostar, gdje im je domaćinom bila dr. sc. Antonija Višekruna, glavna inženjerka kontrole i zaštite u Aluminiju, ujedno i profesorica na spomenutomu fakultetu.

U pratnji inženjera zaštite okoliša u Aluminiju mr. Vedrana Raiča i svoje asistentice Martine Martinović, dr. Višekruna studentima je održala opsežno predavanje unutar zgrade Aluminijeva Laboratorija, nakon čega su obišli tvorničko skladište opasnoga otpada, potom separator-flotator odnosno pogon za prečišćavanje tehnoloških voda, te bio-disk odnosno pogon za prečišćavanje sanitarnih voda.

Mostarski su se studenti prehrambene tehnologije danas uvjerili u visoku Aluminijevu skrb za zaštitu čovjekove i djelatne sredine, predočene su im činjenice o tomu kako Aluminij, svojim internim odredbama o zaštiti okoliša, sebi postavlja rigoroznije standarde čak i od onih zakonskih, te kako, premda je velikim proizvođačem, nije i zagađivačem okoliša.

Stručni je obilazak završen posjetom studenata tvorničkim Vrtovima, kao ponajboljim primjerom stroge skrbi za ekološki aspekt u poslovnoj strategiji hercegovačkoga diva.

Kopirati
Drag cursor here to close