Red Bull Basement University

Studenti inovatori iskoristite priliku, prijavite svoj projekt

Okupivši više od 300 sveučilišta iz 16 zemalja, među njima je i Bosna i Hercegovina
Gospodarstvo / Flash | 28. 09. 2018. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Red Bull Basement University je mjesto gdje studenti dolaze da inoviraju, surađuju i pokreću promjene na fakultetu kroz tehnološka rješenja bazirana na ''uradi sam'' principu.

Okupivši više od 300 sveučilišta iz 16 zemalja, među njima je i Bosna i Hercegovina, Red Bull Basement University sada poziva mlade inovatore da unaprijede fakultetski život izravnim rješavanjem problema, priopćeno je iz Red Bull-a.

Naime, studenti imaju priliku demonstrirati svoje najbolje i najinventivnije tehnološke ideje, a Red Bull Basement University će im pomoći da ta ideja dostigne maksimalan efekt kroz integriranu mrežu razvoja, radionica, mentorstva i financiranja. Red Bull Basement University nudi platformu za inovatore koji žele da koriste svoja tehnološka znanja i vještine kako bi rješavali probleme na i oko svojih fakulteta. Globalna konferencija projekta Red Bull Basement University počinje u Berlinu, 29. studenog 2018. godine, a nakon četiri dana radionica, predavanja, mentorskih sesija i drugih aktivnosti, event će biti okrunjen završnim natjecanjem, u kojem će sudionici imati posljednju priliku da predstave svoje projekte.

Šta je Red Bull Basement University?

Red Bull Basement University je kolaborativna platforma za studente, usmjerena na mijenjanje statusa quo, odnosno zajedničko stvaranje i pokretanje promjena na fakultetima kroz tehnologiju. Red Bull Basement University želi da poveže i inspirira studente koji imaju ''uradi sam'' način razmišljanja, kroz najmodernije platforme za suradnju, osnaživanje, razmjenu i upotrebu tehnologije u dobre svrhe. Projekt se zasniva na različitim fazama tijekom cijele godine: (1) Prijave; (2) Glasovanje/odabir; (3) Razvoj; (4) Globalna konferencija. Sudionici trebaju iskoristiti web stranicu eventa da podnesu video trajanja do 60 sekundi, sa detaljima njihove projektne ideje. Kompletna pravila i uvjeti mogu se naći u Uvjetima i odredbama web stranice, priopćeno je.

Studenti trebaju znati

Potrebni su projekti koji koriste tehnologiju za rješavanje društvenih i okolišnih problema na fakultetu ili u studentskom životu oko njega. Neke od potencijalnih oblasti su: održiva potrošnja, inkluzivno obrazovanje, sanitacija, sigurnost, pristupačnost, osnaživanje studenata, stanovanje…

Prijaviti se možete do 21. listopada, a prijave se mogu podnositi individualno ili u grupama do dvoje studenata. Nakon toga slijedi faza glasovanja, od 22. do 25. listopada, u kojoj će studenti moći glasati za najbolju ideju, nakon čega će žiri imati tri dana da izaberu pobjedničku. U fazi razvoja koja traje 30 dana, timovi imaju priliku napraviti prototip ukoliko je to moguće. Na projektu može surađivati više članova tima, ali samo će dvoje iz pobjedničkog tima iz svake od zemalja prezentirati i zagovarati svoj projekat na Red Bull Basement University Globalnoj konferenciji u Berlinu od 29. studenog do 2. prosinca.

Kako navode u priopćenju, prijaviti se mogu samo sveučilišni studenti starosti iznad 18 godina, koji borave u zemlji sudionici, i trenutno su upisani u fakultet koji sudjeluje. Studenti koji ne ispunjavaju ove kriterije su dobrodošli da sudjeluju u fazi glasovanja. Također, izvodljivosti, utjecaj i kreativnost su kriteriji za procjenu projekata.

Sve informacije o Projektu možete pronaći na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close