Perutnina Ptuj

Studenti Ekonomskog fakulteta u Mostaru uspješno zakoračili na tržište rada

Gospodarstvo / Flash | 04. 05. 2015. u 04:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti treće godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, smjer Menadžment, posjetili su kompaniju Perutnina Ptuj - BH sa sjedištem u Brezi.

Svrha posjete je bila usvajanje i usavršavanje praktičnog dijela nastave iz predmeta Istraživanje tržišta.

Naime, studenti će svoja stečena znanja primjeniti u praksi koncipirajući istraživački projekt za spomenutu kompaniju, čime su dobili priliku da otvore svoja prva vrata na tržištu rada.

Studenti su dočekani od strane izvršnog direktora Perutnine Ptuj, Mladena Andrića i šefa marketing sektora, Almira Hodžića. Andrić i Hodžić su kroz svoje izlaganje precizirali šta očekuju od studenata iskazujući zadovoljstvo dogovorenom suradnjom, dok su studenti iskoristili priliku da dobiju sve potrebne informacije iz prve ruke.

Dogovoreno je da će studenti za potrebe projekta istraživati tržište proizvoda marke Poli, ujedno i najpoznatijeg proizvoda navedene kompanije. 

''Ponosni smo što našim studentima možemo omogućiti da tijekom studiranja steknu jedan vid radnog iskustva, čime ih zapravo približavamo tržištu rada. Sigurni smo da će ovo biti jedna uspješna poslovna suradnja te planiramo i u narednom periodu nastaviti s realizacijom istih“ navode iz Ekonomskog fakulteta.

Ekonomski fakultet je ovim potezom još jednom dokazao svoj kvalitet, pozicionirajući se visoko kako u očima svojih studenata, tako i šire javnosti te budućih i potencijalnih studenata, dodaje se u priopćenju za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close