Tripadvisor

Strani turisti dali visoke ocjene hercegovačkim hotelima

Gospodarstvo / Flash | 12. 03. 2017. u 15:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hotel Colors Inn u Sarajevu najbolje je rangirani hotel u Bosni i Hercegovini po ocjeni posjetitelja, uglavnom iz inozemstva, na jednoj od najpopularnijih turističkih stranica na svijetu Tripadvisor.

Riječ je o stranici koja nudi savjete o smještaju, prijevozu, izlascima, hrani, znamenitostima itd, na lokacijama širom svijeta, te preko koje se obavljaju rezervacije hotela a kasnije i njihovo ocjenjivanje i rangiranje.

Hotel Colors Inn je prvi na listi jer ima najviše ocjena „odličan“ i „veoma dobar“, piše poslovni portal BiznisInfo.

Na stranici se navodi da je ovaj hotel dobio 173 recenzije posjetitelja iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Rusije, Malezije itd.

Posjetitelji uglavnom navode odličnu lokaciju hotela, brzu uslugu, čiste i prostrane sobe, ljubazno osoblje, „razumnu cijenu“ itd.

Slijede mostarski hotel Mepas koji je ocijenjen ne samo kao komforno i ugodno, već i veoma romantično mjesto s divnim pogledom, Hotel VIP u Sarajevu, Eden Villa u Mostaru, Medjugorje Hotel & Spa i Herceg Etno selo Medjugorje.

Dalje po ocjenama posjetilaca slijede sarajevski hoteli Bristol i Central, te Isa Begov Hamam i Garni Hotel Konak, također u Sarajevu. Lista se završava motelom Deny u Mostaru.

Ovaj rezultat za neke bi mogao biti pomalo iznenađujući jer na vrhu liste nema nekih od najpoznatijih hotela u BiH.

Treba reći da su recenzije na ovakvim stranicama veoma relevantne jer ih mogu dati samo oni koji su zaista odsjedali u hotelu.

Stoga mnogi turisti više gledaju na recenzije drugih posjetitelja nego na ono što hoteli sami kažu o sebi.

Kopirati
Drag cursor here to close