proračun

Stav MMF-a: Sredstva za boračke kategorije ne mogu biti povećana

Gospodarstvo / Flash | 27. 09. 2016. u 08:40 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević se jučer popodne sastao s Misijom Međunarodnog monetarnog fonda za Bosnu i Hercegovinu, na čelu sa šefom Misije Nadeemom Ilahijem.

Razgovarano je o ključnim rezultatima revizije boračko-invalidskih naknada, izvršenju Proračuna u dijelu naknada za ratne vojne invalide i nositelje ratnih priznanja i o provođenju Zakona o prijevremenom i povoljnijem umirovljenju pripadnika obrambeno-oslobodilačkog rata.

Ministar Bukvarević je upoznao predstavnike Misije s dodatnim zahtjevima boračkih kategorija koji se odnose na određena prava iz Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, radnog materijala Zakona o pravima demobiliziranih boraca i Zakona o prijevremenom i povoljnijem umirovljenju. Pri tome je potvrdio stav da dostignuti stupanj prava boračkih kategorija neće biti umanjivan, te da je namjera resornog ministarstva da nove zahtjeve boračkih kategorija rješava unutrašnjom preraspodjelom iz ušteda postojećih sredstava.

Članovi Misije MMF-a su stajališta da ne može biti povećavan dosadašnji nivo proračun sredstava koja se izdvajaju za boračke kategorije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Suradnja Misije MMF-a i resornog ministarstva će biti nastavljena u skladu s potpisanim aranžmanom Bosne i Hercegovine i Međunarodnog monetarnog fonda.

Sastanak kao što je bio današnji je, inače, uobičajena praksa prilikom posjete delegacije Misije MMF-a Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close