Nema koristi

SSP za proizvođače ne znači ništa jer je uvoz i dosad bio nekontroliran

Gospodarstvo / Flash | 31. 01. 2017. u 15:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka Federacije BiH Mehmed Nikšić izjavio je danas Feni da stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za proizvođače mlijeka u BiH 1. veljače neće značiti ništa jer je i dosad uvoz bio nekontroliran.

Po njegovom mišljenju, sva priča o usuglašavanju SSP-a i navodnoj pomoći Njemačke u tom procesu je samo za dnevnopolitičke svrhe i bh. proizvođači od toga neće imati nikakve koristi.

Nikšić je istaknuo da su on i drugi poljoprivrednici tijekom prosvjeda na graničnim prijelazima imali priliku da se uvjere u brojne nepravilnosti prilikom ulaska strane robe u BiH, za koju tvrdi da je vrlo lošeg kvaliteta.

''Jedino rješenje za takvu situaciju je ekonomski patriotizam i razvijanje svijesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda, jer će uvozni lobi nastaviti svoje aktivnosti kao i dosad'', naveo je.

Naglasio je da je u javnost plasirana floskula da se SSP-om otvara tržište EU od 500 milijuna potrošača za bh. proizvode, dok BiH jedva može proizvesti mlijeko za oko 20 posto vlastitih potreba.

''Nama izvoz nikada nije ni bio problem već isključivo uvoz jer ne možemo proizvesti ni za vlastite potrebe, a navodno ispunjavamo uvjete za izvoz'', kazao je Nikšić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close