Zvizdić i Brnabić

Srbija i BiH za sada neće uvoditi recipročne mjere Kosovu

Srbija i BiH ostat će privržene europskim vrijednostima i poštovanju međunarodnih sporazuma
Gospodarstvo / Flash | 25. 11. 2018. u 11:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarali su jučer putem telefona i usuglasili da ni Srbija ni BiH neće za sada uvoditi recipročne mjere i potezati ishitrene poteze prema Prištini, “ma koliko to bilo teško u ovakvoj situaciji”.

Premijeri su razgovarali nakon što je Priština uvela takse od 100 posto na proizvode iz BiH i Srbije, čime je u potpunosti prekršila CEFTA sporazum.

Kako su prenijeli beogradski mediji, pozivajući se na priopćenje Vlade Srbije, Brnabić i Zvizdić su se usuglasili da je ponašanje Prištine neprihvatljivo, da destabilizira regiju i proces regionalnog povezivanja i integracije vraća unazad i udaljava od europskog puta.

“Srbija i BiH ostat će privržene europskim vrijednostima i poštovanju međunarodnih sporazuma, prije svega Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i CEFTA i pozvat će ponovo, zajedno, Europsku komisiju, zemlje članice EU, kao i UN misiju – UNMIK, da reagira i utiče kako bi bile ukinute takse od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH”, priopćila je Kancelarija za suradnju s medijima.

Brnabić i Zvizdić dogovorili su se da ostanu u stalnoj komunikaciji kako bi zajedno radili s EU i UN na rješavanju ovog, za region, gorućeg pitanja, navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close