Postignut dogovor

Srbija i BiH dogovorile zajedničko održavanje 11 mostova

Gospodarstvo / Flash | 11. 02. 2017. u 10:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dogovorena je zajednička nadležnost Srbije i Bosne i Hercegovine za održavanje 11 od ukupno 13 mostova koji se nalaze između dvije zemlje'', izjavio je danas državni tajnik u Ministarstvu građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Miodrag Poledica.

Na granici između Srbije i BiH nalaze se mostovi na tri granične rijeke Savi, Uvcu i Drini, i dogovoreno je da Srbija održava šest mostova, a BiH pet.

"U posljednjih 20 i više godina o tim mostovima nitko nije sustavno vodio računa. Sada smo postigli dogovor oko održavanja tih mostova koji povezuju naše dvije države", rekao je Poledica Tanjugu.

Mostove na Drini održavat će Srbija, a Bosna i Hercegovina dva mosta preko Save i tri preko Uvca.

"Imali smo jučer službeni sastanak izaslanstava Srbije i BiH, koji je uslijedio dva tjedna poslije sastanka premijera Aleksandra Vučića i predsjednika Vijeća ministra BiH Denisa Zvezdića, a tema je bila održavanje mostova između naše dvije države", rekao je Poledica.

On je podsjetio da se zajednički gradi most preko Drine Ljubovija-Bratunac i da je u planu uspostavljanje zajedničkog graničnog prijelaza u Bratuncu.

Zajednički granični prijelaz znači, istaknuo je Poledica, da će procedura prelaska granice biti pojednostavljena, a vrijeme zadržavanja putnika i robe maksimalno smanjeno pošto će granične službe obje zemlje biti pod jednim krovom.

"Granične službe obje zemlje radit će zajedno kako bi se protok robe i ljudi maksimalno ubrzao", dodao je Poledica.

Kopirati
Drag cursor here to close