Video

Splićanin plesao komunlanom redaru kako bi ovaj izašao raditi svoj posao

Gospodarstvo / Flash | 27. 09. 2019. u 09:02 Bljesak.info
Kako Splićani tjeraju komunalne redare da rade svoj posao

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slobodna Dalmacija objavila je video o aktivisti, stanovniku splitskog Geta koji je ispred ureda komunalnih redara na Rivi tražio da ovaj radi svoj posao i izađe na teren.

Stanovnici, aktivisti Dominisove ulice u Dioklecijanovoj palači, staroj gradskoj jezgri, namjerno čine sitne prekršaje i prijavljuju ih službama kako bi iste nagnali da reagiraju i na znatno veće nepravilnosti u svom kvartu, no suočeni su s ignoriranjem istih tih službi koje postupanje redovno odbijaju.

Kako je vidljivo na snimci, aktivist je redara u četvrtak navečer pred ulazom u njegov ured počeo snimati mobitelom, pritom pjevajući i plešući, no ni redar mu nije ostao dužan pa je i on njega počeo snimati.

Slobodna Dalmacija iz Grada doznaje kako je zbog cijele situacije pozvana policija koja je izašla na teren, no nije zatekla aktivista.

Ista osoba je, kažu, u subotu također verbalno vrijeđala redare zbog čega ga je privela policija. Neslužbeno se doznaje kako mu je izrečena zabrana pristupa prostorijama redarstva u trajanju od osam dana, no on ju je prekršio tako da ga je policija u večernjim satima tražila, a Dalmatinski portal javlja da ga je i na kućnom pragu pronašla te privela.

Aktivist se tijekom večeri Slobodnoj Dalmaciji javio sa svojom izjavom.

- Poštovani, evo opet sam iskočio ni kriv ni dužan iz medijske paštete. Naime, danas sam šetao djecu gradom i učio stariju kćer nekim osnovama koje nas grad baštini. Tako je i mene moj otac učio i ubijao dosadu. I ne budi lijen, osmislio sam ovaj put igru da ćemo jednome barbi u jednoj kraljevini zvanoj Banovina slikati i poslati sve reklame koje nagrđuju naš grad. Fotografirali smo papiriće i žvakaće gume na podu, ali mu to nismo slali. Sve smo reklame poslali gosp. Ordulju, jer takav imam s njim dogovor.

Ali, čim sam djecu ostavio kući i izašao iz uloge oca otišao sam igrati ulogu savjesnog građanina. Nazvao sam dežurni broj komunalnog redarstva i to dva puta i službenik me dva puta lagao da je izašao na teren. Da stvar bude gora u jednom mi razgovoru govori kako je na terenu, a ja gledam kako jede marendu i priča sa mnom na mobitel iz ureda. Tada sam uzeo mobitel i snimio ga, čak sam mu čitao ulomak statuta i pjevao da mu kao malom djetetu ostane u uhu što mu je posao raditi.

Nedugo zatim me skupila policija koja je bila krajnje korektna, te kada su me alkotestirali i napisali mi zabranu prilaska komunalnom redaru, dobro smo se nasmijali službeniku koji u panici uhvaćen u laži i neradu jedva guta zadnji zalogaj marende. Ovo mi je četvrta zabrana prilaska komunalnim službenicima, ali dok ne krenu raditi posao za koji su plaćeni mislim da to neće biti konačni broj - poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close