Oduševljenje

Spektakularan kulturni program za goste EBRD-a u Zetri

Sudionici Godišnje skupštine EBRD-a sinoć su, na svečanom Prijemu za sve sudionike, u Olimpijskoj dvorani Zetra u potpunosti doživjeli bogatstvo i moć različitosti BiH
Gospodarstvo / Flash | 09. 05. 2019. u 08:18 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras je u Olimpijskoj dvorani Zetra upriličen svečani prijem za sve sudionike Godišnje skupštine i biznis foruma Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na kojem je, uz impozantan kulturni i zabavni performans predstavljeno bogatstvo i moć različitosti, kao jedna od najvećih vrijednosti Bosne i Hercegovine.

Nakon dva dana poslovnih i diplomatskih sastanaka, gosti koji su došli u Sarajevo sa svih strana svijeta uživali su u jedinstvenom iskustvu koje je pripremila zemlja domaćin. Sve sjajne poslovne novosti, dogovori i prilike za investicije u BiH, bile su dodatno upotpunjene toplom dobrodošlicom u dvorani Zetra.

Foto: PR EBRD / Prijem u Zetri

Program je demonstrirao istinsku moć različitosti naše države, prikazujući jedinstvenost, raznovrsnost i bogatstvo kulture, ali i emocije ljudi koji ovdje žive. Kultura koju su oblikovale generacije suživota u društvu koje je savršen spoj Istoka i Zapada, večeras je zablistala u punom sjaju.

U jednosatnom spektaklu kulturnog programa, na sceni je nastupilo ukupno 135 umjetnika iz više bh. gradova.

Početak programa obilježio je nastup No Borders Orchestra, a noć se nastavila kombinacijom modernih i tradicionalnih zvukova i plesova, uz emotivne nastupe brojnih umjetnika i izvođača, među kojima su bili Divanhana, Omladinski hor Zenica, Orkestar mladih BiH, Orkestar harmonika pod dirigentskom palicom Miloša Zeca, KUD Baščaršija, te mnogi drugi.

Foto: PR EBRD / Prijem u Zetri

Većina od 3000 gostiju po prvi put boravi u BiH, što predstavljanje naše zemlje u ovom svjetlu čini još važnijim.

Oni nisu krili svoje oduševljenje performansom, koji ih je poveo na emotivno putovanje i otkrio im uvid u srce i dušu Bosne i Hercegovine, tamo gdje, nakon svih nevolja i rana, još uvijek stanuje ljubav.

 

Kopirati
Drag cursor here to close