Nagomilani problemi

Snižene cijene plina, ministar Džindić najavio novo pojeftinjenje

Gospodarstvo / Flash | 22. 04. 2016. u 19:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH dala je suglasnost na odluku Nadzornog odbora BH plina o smanjenju veleprodajne cijene prirodnog plina s dosadašnjih 550 maraka na 500 maraka za tisuću kubičnih metara od 1. travnja 2016. godine.

"Kompanija Sarajevo gas, koja je većinski konzument plina od BH gasa, mora pratiti ovaj trend smanjenja cijena prema toplanama i prema krajnjim korisnicima, i obvezna je da linearno smanji cijenu za taj iznos kako bi i krajnji potrošači osjetili korist. Nagomilani problemi između Sarajevo gasa i BH gasa dodatno će se rješavati zajedničkim sporazumom o otpisivanje dijela dugovanja", kazao je na konferenciji za novinare u Mostaru federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Džindić je podsjetio da je u posljednjih pola godine ovo četvrto sniženje cijena plina, pa je tako plin sada 34 posto jeftiniji u odnosu na 1. listopada 2015. godine.

Po njegovim riječima, od pokretanja procedure posljednjeg sniženja cijena, došlo je do novog pada cijena Gaspromovog plina, što bi moglo rezultirati i novim sniženjem cijena BH gasa.

"Predložit ćemo da se nakon današnje sjednice Vlade uradi još jedna rekalkulacija i da se na osnovu nove cijene plina i na osnovu drugih reorganizacijskih procesa unutar BH gasa donese još jedna odluka o sniženju cijene plina s 500 na 450 maraka", zaključio je ministar Džindić..

Kopirati
Drag cursor here to close