Šume

Smjene u HBŽ zbog lošeg poslovanja

Za smjenu dosadašnjih članova glasovalo je 14 zastupnika, tri su bila suzdržana, a dva vijećnika bila su protiv.
Gospodarstvo / Flash | 01. 10. 2019. u 20:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegbosanske županije na izvanrednoj sjednici smijenila je četiri člana Skupštine ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres iz reda hrvatskog naroda.

Umjesto Dragana Konte, Ile Kreze, Zorana Barića i Josipa Petrovića u Skupštinu ŠGD "Hercegbosanske šume imenovani su Kristijan Petrović, Ilija Bagarić, Mate Radoš iz Tomislavgrada te Josip Penić iz Livna.

Za smjenu dosadašnjih članova glasovalo je 14 zastupnika, tri su bila suzdržana, a dva vijećnika bila su protiv.

Zastupnicima u Skupštini HBŽ-a razloge za smjenu pojasnio je županijski ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivica Brešić, koji je, među ostalim, naveo da ima veliki broj nezakonitosti u tom javnom poduzeću te da je ukupni gubitak poduzeća iznosi oko 15 milijuna maraka.

Ministar Brešić dodao je kako će se nezakonitostima pozabaviti mjerodavne institucije.

Također, ministar je naveo da je pogriješio što je i sam sudjelovao u smjeni prethodne Uprave i Skupštine ŠGD "Hercegbosanske šume" te se zbog toga ispričao bivšem direktoru Drašku Brniću.

Zastupnici su također tražili da im se dostavi cjelokupni uvid u poslovanje ovog gospodarskog društva te da se održi tematska sjednica na kojoj bi se razmatrala situacija u tom javnom poduzeću.

Kopirati
Drag cursor here to close