Dani šljive

Šljiva: Poljoprivredni i turistički brend općine Prozor - Rama

Gospodarstvo / Flash | 27. 08. 2016. u 09:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedanaesti Sajam šljive u općini Prozor - Rama ohrabruje poljoprivredne proizvođače i turističke djelatnike kako bi što uspješnije djelovali'', rekao je za Bljesak.info Josip Juričić iz ove Općine.

Juričić je rekao kako će sajam, koji će biti održan 19. i 20. rujna, biti mjesto samoprocjene vlastitih mogućnosti za mnoge poljoprivredne proizvođače i prerađivače, kao i za turističke djelatnike. Sajam će omogućiti susretanje proizvođača s nekolicinom domaćih trgovačkih lanaca.

Stotinjak izlagača

Iako prijave za sudjelovanje traju do 9. rujna, Juričić je rekao kako će sudeći po prošlim godinama na sajmu biti oko stotinjak izlagača.

''Na sajmu očekujemo stotinjak izlagača. Dio izlagača je iz BiH, a dio iz susjedne Hrvatske. Iz općine Prozor -Rama će se predstaviti 50-tak izlagača. Na Sajmu mali proizvođači imaju priliku pokazati svoja dostignuća iz oblasti poljoprivrede i prehrane, a sve je zastupljenije predstavljanje turističke ponude Rame, ali i okolnih gradova'', rekao je Juričić.

Kako dobiti novac iz europskih fondova?

Kako je rekao naš sugovornik na sajmu neće biti samo predstavljeni proizvodi od šljive.

''Brendiramo šljivu pa se po njoj zove sajam, ali predstavljaju se i drugi proizvodi, posebno šumskih plodova. Ovdje je dobra ponuda šumskih plodova, ali i sireva. Prozor ima tri male sirane koje prave odlične sirove'', rekao je Juričić.

Na Sajmu će biti održane radionice o poljoprivredi i turizmu s posebnim naglaskom na dobivanje sredstava iz europskih fondova. Juričić kaže kako poljoprivrednici, ali i turistički djelatnici trebaju biti informirani o načinima kako mogu aplicirati za novčana sredstva.

Humanitarna strana sajma

Sajam će imati i humanitarnu stranu kroz akciju s Udrugom 'Djeca nade', kao i kulturno-zabavni program. Kako nam je Juričić rekao Udruga za djecu s posebnim potrebama će predstaviti svoje proizvode na sajmu. Prihod od prodaje ulaznica također će se darovati ovoj Udruzi.

''Ulaznice koštaju jednu KM i nisu obavezne. Jedna osoba može kupiti više ulaznica, te tako pomoći ovoj Udruzi'', kazao je Juričić.

Na sajmu, kojeg podržava Agencija za lokalni razvoj, biti će organizirano ocjenjivanje sira, voćnih rakija i likera.

Kopirati
Drag cursor here to close