Interventni pick-up

Širokobriješki vatrogasci napokon dobili vozilo kakvo zaslužuju

Gospodarstvo / Flash | 12. 05. 2017. u 09:10 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasno društvo Široki Brijeg napokon je dobilo vatrogasno vozilo kakvo odavno zaslužuje. Riječ je o rabljenom pick-up teretnom vozilu marke Nissan Navara iz 2011. godine snage 140 KW.

Vozilo je gradonačelniku Širokog Brijega Miri Kraljeviću uručio predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, a Grad ga je vatrogascima dao na korištenje.

Vozilo je namijenjeno za prijevoz ljudi i opreme na cestovnom i nepristupačnom terenu, čime će se spremnost vatrogasne postrojbe podići na višu razinu.

Primopredaji vozila nazočili su i Željko Vukoja pomoćnik gradonačlnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu i Srećko Hrkać zapovjednik Vatrogasne postrojbe Široki Brijeg.

''Svako poboljšanje opreme i materijalno-tehničkih sredstava za Vatrogasno društvo je dobitak za grad te će ovo vozilo dobro doći za brze intervencije poput manjih šumskih požara na nepristupačnim terenima te za brzi izlazak na mjesto prometne nesreće. Najvažnije je da vatrogasci mogu brzo reagirati i doći na mjesto nesreće s pratećom opremom'', izjavio je za Bljesak.info gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Iz Grada su obećali da će vatrogascima u ovoj godini kupiti jedno navalno vozilo (cisternu) te da će pokušati nabaviti još jedno, kao i to da će im kroz sljedećih nekoliko tjedana opremiti danas uručenog pick-upa pratećom opremom poput vitla, reflektora, rotacijskih svjetala i sirene.

''Ovo je jedna u nizu od naših planova o opremanju vatrogasaca čija je oprema loša, a sad ćemo namjenskim sredstvima pokušati opremiti naše vatrogasce dodatnim vozilima. Nadam se da ćemo im u ovoj godini nabaviti jedno navalno veliko vozilo, a moguće je i još jedno te ćemo raditi na poboljšanju postojećih'', zaključio je gradonačelnik Kraljević.

Novim vozilom najviše su zadovoljni, naravno, vatrogasci koji će sada moći brzo intervenirati s novijom opremom kakvu odavno zaslužuju te više neće morati na ''brze'' intervencije ići s Mercedesovom vatrogasnom cisternom iz 1976. godine.

''Ovo vozilo će nam puno koristiti za gašenje manjih šumskih požara brzom intervencijom, a naročito u brzim intervencijama prilikom prometnih nesreća. Veoma smo sretni zbog novog vozila i hvala svima još jednom'', izjavio je za Bljesak.info zapovjednik Vatrogasnog društva Široki Brijeg Srećko Hrkać izrazivši zahvalu Vladi ŽZH, Upravi civilne zaštite ŽZH te Gradu Širokom Brijegu i gradskoj Službi civilne zaštite.

Povodom ove donacije ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović rekao je kako je jedan od temeljnih zadataka Uprave civilne zaštite ŽZH upravo opremanje struktura civilne zaštite.

''S obzirom na razinu opremljenosti širokobriješke vatrogasne postrojbe uvjeren sam da će im ovo vozilo biti od velike koristi što me čini posebno radosnim. I u drugim vatrogasnim postrojbama u našoj Županiji slična je situacija, te će stoga Uprava nastaviti s opremanjem vatrogasnih postrojbi, ali i ostalih postrojbi i službi za zaštitu i spašavanje'', izjavio je za Bljesak.info Martinović.

Podsjećamo, širokobriješki vatrogasci raspolažu s dvjema zastarjelim vatrogasnim cisternama koje su odavno zaslužile mjesto u muzeju, a najstarija od njih je iz 1978. godine.

Krajem ožujka za Bljesak.info je iz Gradske uprave Široki Brijeg potvrđeno da je u tijeku utvrđivanje načina financiranja kupnje navalnog vozila (cisterne) te da će brzina realizacije ovisiti o natječajnoj proceduri što znači da bi vatrogasci, nakon pick-upa, trebali uskoro dobiti i navalno vozilo.

Kopirati
Drag cursor here to close