Odlučilo Gradsko vijeće

Širokobriješka Obilaznica od danas ima novo službeno ime

Gospodarstvo / Flash | 30. 09. 2015. u 13:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon usvajanja Zapisnika sa 29. sjednice Gradskog vijeća Široki Brijeg usvojena je Odluka o raspisivanju i održavanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega.

Ovom odlukom raspisuju se izbori za članove svih 25 vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega, a koji će se održati 6. prosinca 2015. Odluku je obrazložio Dalibor Markić pomoćnik gradonačelnika za opću upravu i društvene djelatnosti. Prijedlog vijećnika HSP-a dr. Ante Starčević Kristijana Crnjca da se vrijeme izbora umjesto od 8 – 16 produži do 18 sati nije prihvaćen.

Jednoglasnim usvajanjem Odluke o izmjenama Odluke o obilježavanju ulica i trgova imenima i zgrada brojevima na području Grada Širokog Brijega dosadašnji nazivi ulica ‘Zaobilaznica’ i ‘Obilazna cesta’ zamjenjuju se nazivom ‘Ulica pobijenih franjevaca’. Ova ulica se odvaja od Trga svetog Ante preko mosta na rijeci Ugrovači, zatim preko mosta na rijeci Lištici do spoja s Ulicom fra Didaka Buntića na kraju urbanog područja. Ova ulica također je dio magistralne ceste M6.1 Široki Brijeg – Mostar.

Većinom glasova vijećnika usvojena je Odluka o usvajanju plana parcelacije za proširenje industrijske zone „Knešpolje“. Ovom odlukom se usvaja Plan parcelacije za proširenje industrijske zone „Knešpolje“ u cilju formiranja novih građevnih čestica za gospodarsko-poslovnu namjenu na zemljištu označenom kao k. č. 2890/1 i 1/6 k. o. Knešpolje. Odluku je obrazložio Borislav Zovko pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša istaknuvši da je za gospodarsku namjenu predviđeno 153.087 m² na 16 parcela, za zelenilo 20.228 m², te za prometne površine 38.950 m².

Jednoglasno je usvojena Odluka o usvajanju urbanističko-tehničkih uvjeta za parcelaciju zemljišta u svrhu legalizacije poslovnog objekta-tvornice pelena u Buhovu na dijelu zemljišta označenog kao k. č. 520/1 k. o. Buhovo na površini 14.600 m². Vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević Marko Marušić je predložio da se prati provedba realizacije predviđenog projekta na što je Borislav Zovko pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, koji je obrazložio odluku, rekao da će sukladno zakonu služba pratiti realizaciju ne samo ovoga projekta već i svih projekata koji su u tijeku i projekata koji će u budućnosti početi s realizacijom.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu na 12 parcela na području katastarskih općina: Buhovo, Gornji Mamići, Dobrič, Uzarići, Mokro i Dužice. Odluku je obrazložio Vjekoslav Draškić pomoćnik gradonačelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar.

Usvojeno je Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu, označenog kao k. č. 1175/5 Gornji Mamići po novoj izmjeri odnosno k. č. 51/1032 k. o. Kočerin po staroj izmjeri površine 1.548 m², u korist Ante Kolobarića sina Joze iz Kočerina

Usvajanjem Rješenja za člana Gradskog izbornog povjerenstva imenovan je Ilija Lasić.

Većinom glasova vijećnika usvojena je Odluka o sudužništvu za kreditno zaduženje, a kojom se prihvaća sudužništvo Grada Širokog Brijega JKP ‘Čistoća’ d. o. o. za koji je Gradsko vijeće dalo suglasnost, na kreditno zaduženje u iznosu 300.000 KM, na 29. sjednici Gradskog vijeća. Na konstataciju vijećnika HSP-a dr. Ante Starčević Marka Marušića da je očekivao nazočnost direktora JKP ‘Čistoća d. o. o. da pojasni aktualno stanje u poduzeću, gradonačelnik Kraljević je odgovorio ukazujući na problem odnosa i naplate izvršenih usluga prema JKP ‘Čistoća’ d. o. o.

Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Širokog Brijega od 1.1.2015. do 30.6.2015. godine u iznosu 4.655.724,74 ili 47,82 % vijećnici su primili na znanje. Izvješće je obrazložio Mate Zadro pomoćnik gradonačelnika za financije.

Izvješća o radu: Gimnazije fra Dominika Mandića, Srednje strukovne škole, Prve osnovne škole Široki Brijeg, Druge osnovne škole Široki Brijeg, Osnovne škole Kočerin, Osnovne škole Biograci i Glazbene škole Široki Brijeg podnijeli su ravnatelji navedenih škola. Sva izvješća su jednoglasno usvojena.

Kopirati
Drag cursor here to close