Pitanje trgovine

Schulz: Ukoliko SAD napuste Pariški sporazum, EU će morati reagirati

Gospodarstvo / Flash | 01. 06. 2017. u 12:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko američki predsjednik Donald Trump napusti Pariški klimatski sporazum, američki proizvođači steći će tržišnu prednost pred europskim suparnicima, stvarajući anomalije na tržištu na koje će EU morati odgovoriti'', izjavio je u četvrtak kandidat za njemačkog kancelara Martin Schulz.

''Ukoliko Trump planira napustiti klimatski sporazum, onda moramo otvoreno razgovarati o trgovinskim odnosima i o anomalijama na tržištu'', izjavio je Schultz, ukazujući da bi nazadak u ekološkim standardima mogao naškoditi američkom pristupu najvećem svjetskom tržištu.

Kremlj je, s druge strane, priopćio da se Rusija obvezala na Pariški klimatski sporazum.

Obraćajući se novinarima u četvrtak Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavio je da Rusija "ima visoko mišljenje" o sporazumu i da nema alternative za njega. Dodao je, međutim, da njegova provedba neće biti efektivna "bez ključnih potpisnica".

Peskov je kazao da Rusija tek treba vidjeti kakvu će objavu Trump predočiti.

Putin će se tijekom dana sastati s indijskim premijerom Narednrom Modijem. Modi je u srijedu izrazio indijsko obavezivanje na suprotstavljanje klimatskim promjenama i rekao je da će biti "zločin ugroziti okoliš budućim generacijama, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close