Važan projekt

Saudijska Arabija će financirati autocestu između Sarajeva i Beograda?

Gospodarstvo / Flash | 30. 01. 2017. u 19:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoje velike šanse da Saudijska Arabija financira jedan zajednički infrastrukturni projekat Srbije i Bosne i Hercegovine. To je rekao u Rijadu potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, nakon razgovora sa saudijskim kraljem Salmanom bin Abdulazizom al Saudom.

"Posjeta Saudijskoj Arabiji krunisana je susretom sa kraljem Salmanom, sa kojim smo razgovarali o mogućnosti da Saudijska Arabija financira zajednički infrastrukturni projekat Srbije i Bosne i Hercegovine. Ostaje da se mi dogovorimo koji će to projekat biti i da onda apliciramo kod Saudijskog fonda za razvoj, gdje postoje velike šanse da dobijemo sredstva za realizaciju tog projekta", rekao je Ljajić.

Ljajić u Rijadu boravi zajedno sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem, prenosi B92.

Ljajić je dodao da je cilj Srbije da poveća broj investitora iz Saudijske Arabije koji će ulagati u našu zemlju i da je s tim u skladu danas održan biznis forum na kojem je sudjelovalo više od 30 kompanija iz tri zemlje.

"Također, želimo i više turista iz Saudijske Arabije i u Rijadu ćemo vrlo brzo organizirati veliki sastanak sa najvećim turističkim agencijama i turoperatorima", zaključio je Ljajić, koji se tijekom dvodnevne posjete Saudijskoj Arabiji sastao i sa princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, kao i ministrima trgovine, investicija, poljoprivrede i građevinarstva te zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close