Zakonska rješenja

Šarović: Predložene hitne mjere za pomoć ekonomiji

''Naime, bez obzira na brojne posljedice pandemije, Zastupnički dom Parlamenta BiH nije održao niti jednu sjednicu duže od mjesec dana, a naredna predložena sjednica tiče se samo određenih poslovničkih izmjena''
Gospodarstvo / Flash | 21. 04. 2020. u 13:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska demokratska stranka (SDS), zajedno sa PDP-om i zastupnicima iz drugih političkih stranaka, danas je i formalno pokrenula inicijativu za sazivanje hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH, na kojoj bi se po hitnoj proceduri razmatrala zakonska rješenja kako bi se u situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa rasteretilo gospodarstvo, pokrenule i olakšale gospodarstvo aktivnosti za vrijeme i poslije pandemije.

''Po našem mišljenju preduzimanje hitnih mjera je neophodno i nužno kako bi se pokrenule gospodarske aktivnosti i zaustavio dramatičan gubitak radnih mjesta'' - rekao je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Dodao je da bi se u proceduri, ukoliko se steknu uvjeti za održavanje sjednice, našli: Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, Prijedlog zakona o izvanrednim mjerama štednje u institucijama BiH usred COVID-19 pandemije, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o akcizama u BiH.

On je ponovio da su svi navedeni prijedlozi upućeni u proceduru, s ciljem saniranja zdravstvenih, ekonomskih i društvenih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

''Naime, bez obzira na brojne posljedice pandemije, Zastupnički dom Parlamenta BiH nije održao niti jednu sjednicu duže od mjesec dana, a naredna predložena sjednica tiče se samo određenih poslovničkih izmjena'' - rekao je Šarović.

Napomenuo je da je ovo samo početak aktivnosti Srpske demokratske stranke, sa drugim partnerskim strankama, na predlaganju mjera koje su suštinski važne za spašavanje, pomoć i podizanje ugrožene ekonomije, priopćeno je iz SDS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close