Novo pivo

Sarajevska pivara licencirani proizvođač Oettingera za regiju

Gospodarstvo / Flash | 15. 02. 2016. u 17:22 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za medije održanoj povodom početka proizvodnje Oettinger piva, jednog od najpoznatijih njemačkih pivarskih brandova, član Nadzornog odbora Sarajevske pivare d.d. Mujo Selimović je rekao kako su se vratili na stari okus Sarajevskog te promijenili dizajn i ime branda.

''Reakcije konzumenata su izvrsne i zabilježili smo porast proizvodnje od 30 posto. Imali smo ogromna financijska ulaganja u razvoj proizvodnih kapaciteta i edukaciju uposlenih koji su omogućili provođenje najmodernijih procesa i standarda te ispunjavanje veoma zahtjevnih kriterija za dobijanje licence“ rekao je Selimović.

Direktor Oettinger Brauerei GmbH Dr. Karl Liebl istaknuo je kako ova kompanija svoje partnere bira veoma pažljivo.

''Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom Oettinger Pilsa kojeg je proizvela Sarajevska pivara i radujem se ovom dugotrajnom i čvrstom bosansko-njemačkom partnerstvu na Balkanu,“ rekao je dr. Karl Liebl.  

Oettinger je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a ovo pivo se prodaje u više od 100 zemalja. Oettinger Pils, proizveden u Sarajevskoj pivari, trenutno se može naći na tržištu BiH u nepovratnim bocama od 0,33 l, te povratnim od 0,33 i 0,5 l.

Sarajevska pivara je licencirani proizvođač i za Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju.  

Kopirati
Drag cursor here to close