Agrokos

Samo pet bh. kompanija ide na sajam u Prištinu

Iz PKFBiH podjećaju da je broj bh. kompanija - izlagača ograničen na maksimalno pet, i to onih koje zadovolje kriterije i prođu proces selekcije.
Gospodarstvo / Flash | 13. 08. 2019. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Agroklub.ba / Agrokos

Na Međunarodnom sajmu agrobiznisa, hrane, pića i gastronomije "Agrokos 2019", koji će biti održan od 23. do 25. listopada u Prištini (Kosovo), predstavit će se i bh. kompanije.

Gospodarska komora (PK) FBiH, u suradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom (VTK) BiH, četvrti put zaredom za potrebe predstavljanja bh. privrede zakupit će štand veličine 54 m2, na kojem je planirano da se predstavi pet bh. firmi iz te oblasti.

Iz PKFBiH podjećaju da je broj bh. kompanija - izlagača ograničen na maksimalno pet, i to onih koje zadovolje kriterije i prođu proces selekcije.

Iz Komore, također, navode da je "Agrokos" izrastao u tradicionalno i veoma atraktivno mjesto okupljanja na kojem se susreću privrednici iz sektora poljoprivrede regiona Balkana, ali i sa jugoistoka Europe, radi uspostavljanja tješnje suradnje.

Sajam je prošle godine bio domaćin za više od 128 izlagača iz 14 zemalja i primio je 11.000 posjetitelja. Sudionici Sajma mogu se informirati o najnovijim tehnološkim trendovima, promovirati svoje proizvode na direktan način, istražiti tržište Balkana za nove poslovne prilike i suradnju, pronaći nove poslovne partnere, zastupnike i distributere, učvrstiti svoje pozicije na tržištu, njegovati odnose sa postojećim kupcima i potrošačima.

Ovogodišnji izložbeni program čine prehrambeni proizvodi i pića, poljoprivredni preparati, sjemena, đubriva, staklenici, poljoprivredna mehanizacija, oprema i tehnologija, hortikultura, te bio i halal proizvodi.

Kopirati
Drag cursor here to close