Hoće li biti gotovo

S prvim turistima i prvi dio mostarske zaobilaznice

Projektna dokumentacija je spremna. Dionica Miljkovići – Varda nešto je zahtjevnija – na njoj su predviđena dva tunela i vijadukt. Iz kredita EBRD-a predviđeno je 14,5 milijuna eura, a po operativnosti sredstava bit će raspisan natječaj.
Gospodarstvo / Flash | 15. 04. 2019. u 18:18 Bljesak.info
Kopirati

Iako je južna obilaznica Mostara, čijom gradnjom bi se promet u gradskoj jezgri značajno rasteretio, u planovima od 1978., konkretni radovi krenuli su početkom ove godine. Planirano je da prva dionica, Međine – Miljkovići, dužine 6,7 kilometara, bude završena do početka turističke sezone.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naručitelj radova vrijednih 5,3 milijuna KM su Ceste Federacije BiH. Izgradnja južne mostarske zaobilaznice dio je Programa modernizacije cesta u Federaciji BiH kojeg, uz ostale, kreditira i Europska banka za obnovu i razvoj. Realizacija njihovog kredita još se čeka, ali iz cesta Federacije BiH imaju rješenje.

Druga dionica, koja se nastavlja na Miljkoviće i duga je 7,2 kilometara trebala bi se spojiti na magistralni put M17. Projektna dokumentacija je spremna. Dionica Miljkovići – Varda nešto je zahtjevnija – na njoj su predviđena dva tunela i vijadukt. Iz kredita EBRD-a predviđeno je 14,5 milijuna eura, a po operativnosti sredstava bit će raspisan natječaj.

Detaljnije pogledajte u prilogu BHRT-a

Video: Prva dionica mostarske zaobilaznice do početka turističke sezone
Kopirati