Štrajk pilota

Ryanair otkazao 150 letova

Kompanija je savjetovala oko 7.000 putnika da promijene rezervacije i nađu alternativne letove u slučaju izmjena rasporeda.
Gospodarstvo / Flash | 27. 09. 2018. u 12:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irska avio-kompanija "Ryanair" otkazala je 150 letova, što pogađa oko 24.000 putnika, uoči sutrašnjeg koordiniranog štrajka pilota i kabinske posade u Španjolskoj, Portugalu, Belgiji, No, Italiji i Njemačkoj.

Kompanija je savjetovala oko 7.000 putnika da promijene rezervacije i nađu alternativne letove u slučaju izmjena rasporeda.

Različiti sindikati pozvali su svoje članove da sutra prekinu sa radom od 12.00 sati na puna 24 sata.

Iako su zarade ključni čimbenik, većina sindikata lobira za prelaz sa sustava zapošljavanja radnika na osnovu irskih ugovora i zakona te zemlje na sustav koji će se bazirati na nacionalne zakone vlastitih zemalja, piše "Indipendent".

Kompanija se ispričala putnicima zbog sutrašnjeg štrajka ističući da je učinjeno sve što je bilo moguće da se taj potez sindikata izbjegne.

"Ovi stalni nepotrebni štrajkovi nanose štetu poslovanju 'Ryanair' i povjerenju klijenata u vrijeme kada rastu cijene nafte. Ako se ovako nastavi, morat ćemo da preispitamo naše mogućnosti privrednog rasta ove zime i tijekom ljeta 2019. godine", navodi se u priopćenju Ryanair.

U priopćenju se izražava nada da će među sindikatima prevladati zdrav razum.

Kopirati
Drag cursor here to close