Predsjednik sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva u BiH

Rustemović: Ukoliko se ne povećaju plaće slijedi štrajk

Prema tom opisu ispada da se povećanje plaće traži zbog administracijskih i informatičkih poslova. Ali ne, povećanje tražimo za prvu grupacija zdravstvenih radnika, to su većinom farmaceuti, specijalisti, liječnici i farmaceutski tehničari.
Gospodarstvo / Flash | 06. 05. 2019. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako navodi sporna je odluka Članka 1 dodatka na plaću, za koju su se 'uhvatili novinari', a u kojoj stoji da se traži povećanje plaća za radnike koji imaju validne certifikate i obavljaju složene informatičko-aplikativne poslove. ''Vjerojatno je manjkavost dokumenta u Članaku 1, a odnosi se na opis poslova informatičara, to za što su se novinari zakačili. Prema tom opisu ispada da se povećanje plaće traži zbog administracijskih i informatičkih poslova. Ali ne, povećanje tražimo za prvu grupacija zdravstvenih radnika, to su većinom farmaceuti, specijalisti, liječnici i farmaceutski tehničari, tek dva su informatičara.'' kazao je Rustemović ističući da i Administrativno tehničko osoblje u narednom periodu prelaziti u veće razrede i tražiti mogućnost daljnjih povećanja plaća.

Rustemović napominje da ovo nije povećanje plaće od 20 posto, nego je vračanje na prvobitno stanje plaća koje su po odluci Vijeća ministara već dva puta umanjivane.'' Svima se dodatak na osnovu plaća utvrđuje po obimu složenosti poslova, sve su to većinom sto posto zdravstveni radnici, farmaceuti, liječnici farmaceutski tehničari. Ako nam se ne povećaju plaće za ovih 20 posto odgovorno tvrdim da će ljudi masovno odlaziti i onda će nam se dogoditi štrajk'' upozorava Rustemović .

Kako napominje Agencija za lijekove i lijekove i medicinska sredstva u BiH, iako na tržištu godišnje zarađuje 12 milijuna KM, već desetak godina ima izuzetno loš materijalni status. Tek dolaskom Vedrana Marčinka na čelo Stručnog vijeća nagomilani problemi  u Agenciji se napokon počinju rješavati.

''Molim Stručno viječe na čelu Marčinkom da napokon počnemo rješavati ove probleme u Agenciji. Deset godina je materijalni status nama vrlo loš. Ako politika misli da nema mogućnosti neka nam onda ostavi tu mogućnost da budemo samostalno regulatorno tijelo'', istaknuo je Rustemović.

Kopirati
Drag cursor here to close