Naredba

Srpska sve dezinficira

Inspekcijski nadzor nad provođenjem ovih naredbi obavljat će zdravstveni inspektori .
Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2020. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta Republike Srpske, u Bosni i Hercegovini, naložio je provođenje preporučene dezinfekcije svih javnih objekata, javnih površina i sredstava javnog prevoza u roku od 48 sati nakon stupanja na snagu naredbi, javlja Anadolu Agency (AA).

Šeranić je izdao naredbe koje se odnose na obavezno provođenje mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u RS-u. Ovim naredbama se propisuju mjere u cilju prevencije širenja novog virusa korona "SARS-CoV-2" i "COVID-19" bolesti u RS, i sve jedinice lokalne samouprave u ovom entitetu dužne su da sprovode mjere iz ovih naredbi, kao i sve zdravstvene ustanove i ustanove socijalne zaštite.

"Također, nalaže se dostavljanje izvještaja o realizaciji dezinfekcije svih javnih objekata, javnih površina i sredstava javnog prevoza Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS u roku od 72 sata nakon provedene dezinfekcije svih javnih objekata, javnih površina i sredstava javnog prijevoza", piše u saopštenju iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Nakon realizacije prethodnih aktivnosti, nalaže se da se kontinuirano obavljaju preporučene mjere Instituta za javno zdravstvo u pogledu dezinfekcije svih javnih objekata, javnih površina i sredstava javnog prijevoza, i o istom izvještava Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS, jednom tjedno.

"Pravna osoba, poduzetnik ili fizička osoba koje obavlja poslovnu djelatnost dužno je da kontinuirano provodi sve preporučene mjere Instituta za javno zdravstvo u pogledu dezinfekcije vlastitih objekata, površina i sredstava prijevoza", stoji u saopštenju.

Osim toga zabranjuju se javna okupljanja u organizaciji ili prostorijama zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne zaštite u RS, osim edukacija vezanih za aktualnu situaciju po pitanju virusa korona, na kojima se moraju poštovati i preduzimati sve potrebne mjere prevencije.

Inspekcijski nadzor nad provođenjem ovih naredbi obavljat će zdravstveni inspektori u sastavu Republičke uprave za inspekcijske poslove i zdravstveni inspektori u sastavu jedinica lokalne samouprave.

Kopirati
Drag cursor here to close