U napuštenu zaštitarsku kućicu

Romi se doselili u mostarski park Zrinjevac

Dok video nadzor dođe na red, mostarski park Zrinjevac mogao bi potpuno biti uništen
Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2019. u 12:02 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostraski park Zrinjevac postao je dom za Rome, koji su se naselili u napuštenu zaštitarsku kućicu.

''Jedino uređeno mjesto gdje se djeca mogu igrati postaje odlagalište otpada.Po pet osoba spava u kućici gdje je nakda boravio zaštitar. Tu dovlače razni otpad, a iza sebe ostavljaju raznu prljavštinu'', napisala nam je razočarana čitateljica.

Podsjetimo, u kolovozu 2018. godine park Zrinjevac ostao je bez zaštitara koji su čuvali red u parku, jer je istekao ugovor između Grada Mostara i zaštitarske tvrtke.

Od tada, u parku se mogu vidjeti stvari neprimjerene za park, koje su službeno zabranjene i označene na tablama na ulazu u park.

Foto: Bljesak.info / Napuštena kućica koju su naselili Romi

Tako se primjerice biciklisti utrkuju kroz park i prijete sigurnosti djece, parkom čak prođu i automobili, a park je postao i šetalište za pse, gdje vlasnici jako rijetko pokupe 'otpad' za svojim ljubimcima. A oni koji se bave uništavanjem mobilijara, sada imaju odriješen ruke. Kao što smo ranije pisali, onaj dio igračaka i mobilijara, koje nije nagrizao zub vremena uništili su neodgovorni građani.

Valja napomenuti i da nam je ranije Grad rekao kako će, nakon odluke da se ugovor sa zaštitarskom kućom ne produži, park dobiti video nadzor. No skoro pola godine je prošlo, a video nadzora još uvijek nema.

Dok video nadzor dođe na red, čini se da neće imati što nadzirati...

Kopirati
Drag cursor here to close