Markuševac gradnja

Rojsova tvrtka ide u stečaj

Gospodarstvo / Flash | 26. 08. 2016. u 11:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Markuševac gradnjom d.o.o, građevinskom tvrtkom kojoj je osnivač umirovljeni general HV-a Ljubo Ćesić Rojs navodeći da se stečaj otvara jer je Trgovački sud u srpnju odbacio prijedlog tog dužnika za sklapanje predstečajne nagodbe, objavljeno je u petak na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.

Kako prenosi Hina, u prijedlogu Fine navodi se i kako postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka jer Markuševac gradnja d.o.o "u razdoblju dužem od 60 dana ima neizvršene osnove za plaćanje" te da Financijska agencija u zakonskom roku podnosi prijedlog za pokretanje stečaja. Iznos dugovanja nije naveden, ali prema posljednjem predanom financijskom izvješću, tvrtka Ljube Ćesića Rojsa prošlu je godinu završila sa više od 206.000 kuna gubitka.

Markuševac gradnja d.o.o osnovana je krajem 2007. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmet poslovanja navedeno je projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, ali i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem te promidžba – reklama i propaganda, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i slično.

Osnivač tvrtke je umirovljeni general HV-a i bivši saborski zastupnik HDZ-a u javnosti zapamćen po izjavi "Tko je jamio, jamio je", dok je kao direktor naveden Mladen Pešorda.

Markuševac gradnja i Ljubo Ćesić Rojs u javnosti su se spominjali i 2010. kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu koju je nekoliko godina ranije sam srušio bagerom jer za kuću nije imao dozvolu, odnosno potrebnu dokumentaciju.

Kako se u medijima tada prenosilo, Ćesić Rojs je poručivao da mu "dozvole ne trebaju jer je kuću rušio zbog Ive Sanadera" te da je bivši premijer na njega "vršio pritisak" i učinio mu "veliku štetu".

Kopirati
Drag cursor here to close