Pozitiva

Rekord tvornice u Lukavcu

Gospodarstvo / Flash | 10. 04. 2017. u 09:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvodnjom više od 10.000 tona maleinske kiseline najmlađa fabrika u Global Ispat Koksnoj Industriji d.o.o. Lukavac, tvornica AMK, u protekloj godini ostvarila je rekordnu proizvodnju.

Direktor tvornice Elnedin Omerdić rekao je da je postignuti uspjeh rezultat višegodišnjeg uloženog napora, ali i pametnih investicija.

''Zamjena katalizatora u proizvodnom sustavu, čemu su prethodila i druga poboljšanja u tehnološkom procesu, bio je presudan korak, a rezultat je više od 10.000 tona anhidrida maleinske kiseline izvezenog na strana tržišta. Riječ je o iskorištenosti maksimalnog kapaciteta tvornice, kroz istu potrošnju osnovne sirovine n-butana, a čija je uspješnost i financijska isplativost dokazana kroz Six Sigma projekt koji se uspješno provodi u GIKIL-u'', pojasnio je Omerdić.

Iz GIKIL-a navode da su dosljedna primjena japanske TPM metodologije i postizanje parametara uspješnog poslovanja PQCDSM - produktivnost, kvaliteta, trošak, isporuka, sigurnost i moral, doprinijeli postizanju takvih rezultata. TPM metodologija podrazumijeva: totalnu uključenost svih zaposlenika na svim nivoima u cijeloj organizaciji, produktivno održavanje tijekom proizvodnje, efikasno i učinkovito korištenje svih resursa i održavanje čovjek-stroj-materijal sustava u optimalnom radnom stanju. Sve je to postignuto u tvornici AMK.

Rekordnu proizvodnju AMK tvornice pratila je i rekordna prodaja, a zamjenik direktora za prodaju KAN-a i AMK Senad Škripić izjavio je da su posebno ponosni na prodaju koju ostvaruju čak i u Rusiji.

''Određene isporuke smo radili i za Iran, a među evropskim zemljama najprisutniji smo u Italiji, Poljskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, te u posljednje vrijeme i u Srbiji'', kazao je Škripić.

Ove godine se očekuje nastavak dobrog poslovanja i ostvarenje dobrog proizvodnog rezultata, priopćeno je iz GIKIL-a.

Kopirati
Drag cursor here to close