inicijative

REDAH organizira trodnevni događaj na temu "Poduzetništvo mladih"

Gospodarstvo / Flash | 07. 04. 2016. u 15:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta „Local Action Groups for better EU Communities“, koji je odobren od strane Europske unije kroz program Europa za građane, Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH) organizirat će, kao partner tog projekta, od 14. do 16. travnja u Mostaru događaj na temu "Poduzetništvo mladih".

Iz REDAH-a su naveli kako im je cilj kroz trodnevni program predstaviti kulturnu, prirodnu i povijesnu baštinu ovog kraja, te poslovne inicijative usmjerene k mladima. Događaj će biti organiziran za četrdesetak gostiju iz partnerskih zemalja.

Planirana je, kako su istaknuli, posjeta značajnim povijesnim, kulturnim i prirodnim znamenitostima, kušanje tradicionalnih jela i pića, te posjete poslovnim organizacijama. U četvrtak, 14. travnja, od 16:30 do 17:30 sati bit će upriličena posjeta Vijećnici Grada Mostara, a nakon toga, od 17:30 do 19 sati, poslovnom parku SPARK Mostar.

U petak , 15. travnja, od 8:30 do 10 sati planirana je posjeta Tehnološkom parku Intera Mostar, nakon čega će uslijediti posjeta mostarskom Sajmu gospodarstva.

"Opći cilj projekta je povećano sudjelovanje građana u razvoju i provedbi aktivnosti organiziranih od strane Lokalnih akcijskih grupa (LAG) u EU-28. Konzorcij projekta je sastavljen od 18 partnera iz 9 europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Češka, Rumunjska, Litvanija, Poljska i Bosna i Hercegovina). Svi su partneri ili LAG-ovi ili povezani s LAG-ovima kao članovi ili lideri LAG-ova. Svi provode lokalne razvojne strategije i aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života.

Izazov za sve partnere projekta je osigurati da strategije i aktivnosti LAG-ova reflektiraju potrebe i želje građana. Međutim, kako bi se najefikasnije savladali ovi izazovi, u okviru projekta se organiziraju događaji koji su usmjereni na specifična područja relevantna za partnere (kulturno nasljeđe, ruralni razvoj, zaštitu okoliša, poduzetništvo mladih). Na samim događajima, sudionici imaju priliku susresti se s konkretnim primjerima kako uključiti građane i druge dionike u aktivnosti LAG-a kroz seminare, interaktivne radionice, terenske posjete, komunikacijske alate i prezentacije. Nadalje, događaji pružaju mogućnost za dionike iz europskih zemalja da uspostave bolje veze i povećaju svoje kapacitete za provedbu projekata sufinanciranih od strane EU", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close